Bolger Residence

This home in southeastern Pennsylvania re-used an old stone barn foundation, and honored the traditional barn architecture while incorporating a distinctly post-modern style. The Douglas fir timber frame rises two-and-half floors, with bedrooms on the second floor and play and sitting room lofts on the highest level. The timbers extend into the kitchen dining area; they also define the entry area and the hallway that divides the foyer from the main living areas. The large windows in the great room flood that space with light. The timbers are finished with a natural penetrating Danish oil, a product that seals the wood and is easily re-touched in worn areas with a simple wipe on-wipe off spot treatment.

Designer: Lancaster County Timber Frames, Inc.

General Contractor: Bahnick Builders, Inc.

Location: Bucks County, Pennsylvania

Pin It on Pinterest